El Jutjat ha desestimat totes les reclamacions de Mina contra els acords del Ple municipal

No Comment

Desestimades totes les peticions de suspensió cautelar dels acords del Ple de l’Ajuntament de Terrassa en relació a l’aigua.

La desestimació del Jutjat número 2, la darrera de les tres presentades, dóna plena efectivitat als acords de Ple de desembre de 2016.


Ja son tres, totes les que s’han formulat, les peticions de suspensió cautelar dels acords municipals de finalització de la concessió atorgada a l’empresa privada Mina, controlada per Aigües de Barcelona i per la multinacional Suez, que han estat desestimades en seu judicial. Tal com va passar els mesos de gener i de març, quan els Jutjats del Contenciós Administratiu número 17 i 9 de Barcelona van desestimar respectivament les peticions de suspensió dels acords municipals sol·licitades per Mina i per Aigües de Barcelona, ara ha estat el Jutjat número 2 de Barcelona el que ha desestimat la petició formulada per l’Associació d’Accionistes de Mina.

botomalarrassa

Per al regidor d’Aigua, Alfredo Vega, el fet que “la justícia ens doni la raó amb la desestimació de les tres peticions de suspensió, i per tres jutjats diferents, demostra que, malgrat els impediments i dificultats que estem tenint, l’Ajuntament està fent bé les coses. Això ens reforça en la nostra voluntat per recuperar la gestió pública d’un bé comú tan important com és l’aigua”.

Així, aquesta darrera desestimació dona plena efectivitat als acords del Ple del mes de desembre de l’any passat, que incorporaven, d’una banda, la pròrroga forçosa del servei i, de l’altra, la finalització del contracte de concessió de Mina i la reversió de béns pel servei a l’Ajuntament.

Aquesta desestimació coincideix amb el pronunciament judicial que s’ha fet públic recentment, en favor de l’Ajuntament de Valladolid, immers també en un procés de recuperació de la gestió pública de l’aigua, amb la desestimació de les mesures cautelars de suspensió del procés sol·licitades per l’empresa Aguas de Valladolid, també del grup d’Aigües de Barcelona.

Representants d'entitats convocants de la manifestació del 19 de març. Foto MLRS Representants d’Ajuntament i entitats convocants de la manifestació del 19 de març. Foto MLRS

Expedient pel canvi de forma de gestió

El procés per establir el nou sistema de gestió del servei públic d’aigua que regirà un cop finalitzat el contracte de concessió i la pròrroga forçosa aprovada per assegurar la continuïtat del servei fins al 9 de desembre de 2017, continua ara amb l’aprovació de l’inici de l’expedient pel canvi de forma de gestió del servei públic d’abastament d’aigua de Terrassa, que s’elevarà al Ple d’aquest mes d’abril.

Related Articles

Deixa un comentari