L’Ajuntament neteja 26,5 hectàrees de bosc a la Font de l’Espardanyera i Can Palet de Vista Alegre

No Comment

Les actuacions formen part de la campanya de prevenció d’incendis forestals

Al llarg d’aquesta setmana s’inicien els treballs de prevenció d’incendis forestals a la franges perimetrals de baixa combustibilitat de la Font de l’Espardanyera i Can Palet de Vista Alegre, que s’emmarquen dins les actuacions que es fan a les urbanitzacions que no tenen una continuïtat immediata amb la trama urbana.

L’objectiu dels treballs de creació i el manteniment de les franges és evitar que el foc arribi virulentament als habitatges i a la inversa, que des d’un habitatge es pugui ocasionar un incendi forestal, així com facilitar l’accés dels equips d’extinció a tot el perímetre i de la maquinària necessària pel tractament de la vegetació.

La franja de la Font de l’Espardanyera té una superfície de 5 ha. L’actuació, amb un termini d’execució de dos mesos, establirà una franja perimetral de baixa combustibilitat des del límit de la zona urbana, amb una estassada d’arbres, una poda dels arbres més alts i una neteja del sotabosc. Les obres estan cofinançades per la Diputació de Barcelona i tenen un pressupost de 10.326,86 euros, dels quals 1.850,91 euros són a càrrec del pressupost municipal -igual que la redacció del projecte- i la resta corresponen a la Diputació, dins les subvencions del programa de la Xarxa de Governs Locals.

Urbanització de Can Palet de Vista Alegre

A la urbanització de Can Palet de Vista Alegre també es posa en marxa una actuació de manteniment de la franja perimetral de baixa combustibilitat, en una amplada de 25 m des del límit de la zona urbana, amb una estassada d’arbres fins a deixar uns 150 peus per ha. L’actuació també inclou la poda dels arbres de fins a metre i mig i la neteja del sotabosc. Aquesta franja té una superfície de 21,5 ha i els treballs estan pressupostats en 25.031,60 euros, dels quals 4.736,15 euros són a càrrec del pressupost municipal i la resta (18.944,61 euros) subvencionat per la Diputació, més 1.350,84 corresponents a la redacció de la memòria, a càrrec de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, entre 2017 i 2018 s’hauran arranjat al terme municipal de Terrassa gairebé 62 ha de franges perimetrals de baixa combustibilitat, amb una inversió de 113.426 euros, en cooperació amb altres administracions. Les dues actuacions previstes per aquest 2018 representen una inversió conjunta de 35.358,46 euros.

Related Articles

Deixa un comentari