Ple municipal de febrer: l’oposició exigeix el compliment dels acords al govern

No Comment

Pep Valenzuela

Una de les proves de la força creixent del moviment feminista és el consens entorn de les seves raons i el suport a aquestes. Els mitjans de comunicació fan especials, les institucions aproven declaracions i plans. També el Ple de l’Ajuntament de Terrassa de febrer: Es va llegir un comunicat del Comitè de Vaga Feminista, i aprovà tres propostes de resolució (PR) relacionades: una de suport a les reivindicacions a la vaga i dues més, una contra la violència masclista i altra demanant més atenció policial a aquesta.

On no hi va haver consens ni acord, i sí ben al contrari un debat dur, va ser en relació a la proposta de resolució presentada per ERC-MES, PDeCat i CUP exigint el «compliment dels principis democràtics a l’Ajuntament de Terrassa», en referència a l’acord de junta de portaveus del passat ple que, amb majoria al Ple, proposava la col·locació d’una pancarta en el balcó principal de l’Ajuntament amb el text «La democràcia no es jutja» mentre duri el judici a les preses polítiques. Un acord que l’alcalde Vega, esgrimint un informe jurídic no favorable, va decidir no complir.

«Obviar deliberadament un acord aprovat no és presentable», reclamà el portaveu d’ERC-MES Isaac Albert, tot sentenciant: «ens sembla desafortunat i greu, a més amb arguments administratius». En altres ocasions, recordà el republicà, «s’han posat pancartes sense problemes, però com que aquesta no els agrada no la posen». Però, afegí encara, «el que dignifica l’Ajuntament és complir els acords que es prenen».

El regidor de la CUP, Marc Medina, recordà també que el novembre del 2017 es va prendre un altre acord per il·luminar amb color groc la façana de l’Ajuntament demanant l’alliberament de les persones preses, i es va fer. «Ara no, per què? Potser tenen por que amb les eleccions tan a prop surti un titular als mitjans dient que el PSC de Terrassa posa la pancarta?», preguntà Medina.

«El problema aquí és si es respecten o no les decisions que aquesta institució pren democràticament», emfasitzà el portaveu de TeC, Xavi Matilla. «I és molt clar que el respecte de les mateixes depèn de si els agraden o no», afirmà.

Per la seva part, l’alcalde Vega argumentà que «el Ple pot decidir el que vulgui, però hi ha competències que no té, per exemple posar la pancarta a la façana amb un missatge clarament partidista», citant el referit informe dels serveis jurídics. Una afirmació rebatuda per l’Isaac Albert tot destacant que aquest escrit «no diu que no es pot posar la pancarta, diu que vostè decideixi i ha decidit». I alertà l’Alcalde: «Ja veurem si es penjarà o no. Anirem fins al final. Vostès han pres part, els hi passarà factura».

Finalment, la PR fou aprovada amb els vots de TeC, ERC-MES, PdeCat i CUP.

Related Articles

Deixa un comentari