TeC presenta una proposta de resolució per la gestió integral i dinamització del Parc de Vallparadís

No Comment
Pic-nic jazz 2018, una de les activitats culturals que porten més gent al parc de Vallparadís. Foto PV

Sobre la gestió integral i dinamització del Parc de Vallparadís és la proposta de resolució que Terrassa en Comú (TeC) presentarà al proper Ple Municipal. Perquè aquest parc és un espai urbà natural de referència a la nostra ciutat, que connecta el nord amb el sud, que permet una gran quantitat d’usos, aporta valor paisatgístic i ambiental al seu entorn i actua com a equipament ciutadà amb una diversitat d’activitats que s’hi realitzen.

La proposta presentada demana la realització d’una prova pilot, que s’hauria de realitzar en els mesos en què les piscines municipals estan obertes, per a la dinamització dels estius al parc amb un programa d’activitats multidisciplinars. Unes activitats que han de contemplar nous usos, nous perfils d’usuari i franges horàries noves. Un espai central a la ciutat tant de l’oci de les terrassenques i els terrassencs com un espai de cures on compartir estones de criança dels infants i passeig amb les persones dependents necessita d’un programa d’activitats multidisciplinars.

En segona instància la proposta demana que s’estudiï la viabilitat de la creació d’una oficina tècnica per a la gestió integral del Parc. Una oficina que hauria de coordinar tots els àmbits de gestió. Per a poder optimitzar aquesta gestió, caldria un espai web propi on es reculli tota la informació. La gestió d’un espai urbà d’aquestes característiques requereix una aproximació integral que tingui en compte els diferents àmbits de gestió que hi intervenen i requereix de gran exigència a l’administració per tal que els estàndards de qualitat urbana, paisatgística, ambiental, en relació al cicle de l’aigua, etc, estiguin a l’altura de la demanda ciutadana en relació a aquest.

Finalment la proposta demana la recuperació del consell consultiu del Parc de Vallparadís com a òrgan de discussió i debat sobre el seu funcionament i el futur del parc així com la convocatòria d’una comissió tècnica de coordinació de tots els responsables tècnics que tenen a veure amb la gestió de l’espai.

«Cal recuperar la gestió i la visió integral que han permès fer créixer i evolucionar aquest espai natural urbà estratègic per a la nostra ciutat per tal de poder dur a terme de manera integral una gestió d’aquest que respongui a les expectatives i a l’exigència de la ciutadania», planteja el grup municipal de TeC.

Queda pendent, mentrestant, un projecte a la convocatòria del pilot d’edificis intel·ligents del Pla Nacional de Territoris Intel·ligents. Un projecte que hauria de servir per implementar, millorar i connectar infraestructura i avançar en l’estratègia digital de la ciutat. Un acord que TeC va presentar al Ple del mes de febrer i que va retirar a petició de l’equip de Govern per poder estudiar la viabilitat.

Related Articles

Deixa un comentari