El grup cooperatiu Clade genera 452 llocs de treball i signa un acord per promoure la mobilitat sostenible amb Som Mobilitat

No Comment

Clade-Grup-logo-2c-300x173

L’assemblea anual del Grup Clade, el grup empresarial d’economia social més important de Catalunya, del qual en formen part cooperatives tan conegudes i properes com Abacus i l’Orquestra Simfònica del Vallès, presentà els resultats corresponents a l’any 2016. Entre les xifres aprovades hi destaca la creació d’ocupació amb 452 llocs de treball nous, un 8,3% més que l’any 2015, tres punts per sobre de les xifres d’ocupació del sector de les cooperatives a Catalunya. Aquest resultat consolida el creixement d’ocupació del grup que l’any 2015 ja va créixer un 4,7% respecte el 2014. També creixen els socis treballadors en un 7% situant-se en 1.662.

Pel que fa als resultats, Grup Clade, també tanca l’any 2016 amb uns resultats molt positius, que pugen un 26,9% situant-se en els 4,3 milions d’euros en el total de les deu empreses que conformen el grup, i amb una facturació agregada de 316 milions d’euros.

botomalarrassa

Per al president de Grup Clade, David Cos, “els resultats del 2016 continuen avalant els principals motors del Grup”. “El bon resultat econòmic de l’exercici ha estat ben compatible amb el creixement orgànic i amb la creació de valor real per a la societat”.

Grup Clade suma a l’actualitat 10 empreses membres: Abacus Cooperativa, Comunitat Minera Olesana, Cooperativa Plana de Vic, Corma, Escola Sant Gervasi, Suara Cooperativa, Fundació Blanquerna, SOM, Lavola, Orquestra Simfònica del Vallès.

Poc dies abans, Abacus havia signat i presentat un acord de col·laboració amb la cooperativa Som Mobilitat, en motiu de la seva participació al concurs d’economia col·laborativa que es va presentar el passat mes de setembre. L’acte comptà amb la presència de l’alcalde de Mataró, el sr. David Bote, el president de Som Mobilitat, Ricard Jornet, un dels seus socis fundadors, Arnau Vilardell, i el director de Nous negocis i innovació d’Abacus Cooperativa, Antonio Naranjo.

Treballadores d'Abacus (Mataró) i Ricard Jornet de Som Mobilitat. Foto Clade Treballadores d’Abacus (Mataró) i Ricard Jornet de Som Mobilitat. Foto Clade

Aquesta aliança s’alinea amb l’objectiu d’implicar a la comunitat de socis i sòcies d’Abacus en projectes d’economia social i col·laborativa, en aquest cas en favor de la sostenibilitat del transport de la mà de Som Mobilitat. Els socis d’Abacus Cooperativa gaudiran de 4 hores gratuïtes de lloguer dels vehicles elèctrics de Som Mobilitat, un cop donats d’alta com a socis. També hi ha previstes promocions per després de l’estiu, amb premis en àbacs i sorteigs, també per a socis de Som Mobilitat. Addicionalment, Abacus Cooperativa reforçarà el seu fons bibliogràfic a la botiga de Mataró, amb títols de referència sobre economia circular, medi ambient o sostenibilitat.

El principal objectiu d’Abacus amb aquesta iniciativa és afegir valor social i econòmic a la relació entre Abacus i els seus socis i clients, per consolidar la relació de confiança amb noves experiències participatives i de servei en un àmbit molt proper per la cooperativa com és el consum responsable i la sostenibilitat.

Related Articles

Deixa un comentari