[Noel Duque] «Ni más ni menos, ni más ni menos» (… la programació de Festa Major)

No Comment

Com cada any per aquestes dates, fa uns dies es van anunciar els grups i cantants que actuaran a la Festa Major i, com ja és també tradició, alcen les seves veus els indignats que troben intolerable la programació.

Des dels 16 anys he participat en la l’organització de les celebracions i festes majors del meu barri i durant alguns anys vaig estar involucrat en la gestió del Jove. Així que com a organitzador (i com a usuari de la festa), vaig a aportar la meva visió sobre l’assumpte, pel que espero que a ningú li molesti.

Jo no sóc fan de Bustamante, però em consta que té moltíssimes i moltíssims seguidors que estaran feliços que actuï a Terrassa i tenen tot el dret a que els portin al seu cantant favorit. Tampoc sóc seguidor entusiasta de Los Chichos, però sé que són banda sonora de la joventut de molta gent i m’encanta que una gran quantitat de gent gaudeixi del concert. No m’apassionen Los Manolos i tampoc m’agradaven Georgie Dann ni Perales, però en els dos concerts hi va haver places plenes de gent passant-ho bé.

botomalarrassa

I aquesta és la qüestió, d’això es tracta, de places plenes de gent passant-ho bé, no que ens donin un premi al cartell més cool ni d’agradar a tothom, es tracta de contractar a artistes que arrosseguin a molta gent. Evidentment, la Festa Major també ha de servir per potenciar a artistes locals i ningú pot dir que no tenen els seus espais, ja que conec el tema de molt a prop.

El que em sembla curiós, tot i que ja ha deixat de sorprendre’m, és que llegeixo a persones que en altres qüestions defensen la tolerància i el respecte, malparlar contra els “borregos” des d’una espècie de pedestal de l’elit cultural.

M’agradaria que algú m’expliqués que fa més lícit ser fan de Mishima que de Bustamante o ser-ho de Metallica que d’Alejandro Sanz. Jo crec que res.

Suposo que tots ens creiem que tenim el millor criteri, el gust definitiu, el bo, però llegir a gent dient que s’avergonyeix de la seva ciutat per aquest tema m’ha semblat horrible. A aquestes persones els diria que si s’avergonyeixen de la seva ciutat per les actuacions que es contracten per a la Festa Major, és que les seves prioritats a la vida són tan diferents a les meves que probablement no ens posaríem mai d’acord.

He arribat a llegir que alguna cosa semblant a que amb el concert de Los Chichos es multiplicarien el nombre de navalles per metre quadrat… impressionant. A aquesta persona li diré que van actuar al Primavera Sound l’any passat davant d’una multitud entregada i no es va haver de lamentar víctimes per apunyalament, atracaments, ni tampoc es va veure al cosí del Vaquilla disparant trets.

De vegades sembla que es tracta simplement de menysprear el gust dels altres, doncs res, que gaudeixin de la superioritat de l’alta cultura que jo amb orgull em declaro “borrego” i gaudeixo molt ballant i cantant des de la ignorància i el mal gust. Ni más ni menos, ni más ni menos.

Noel Duque Alarcón, Regidor de Comunicació i Premsa, Serveis Socials, Joventut i Lleure Infantil de l’Ajuntament de Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari