[Rosa M. Ribera] En defensa del model d’escola catalana

No Comment

L’educació, és una eina fonamental per a la construcció d’una societat plenament democràtica, socialment cohesionada i econòmicament pròspera.

Darrerament el nostre model d’escola i amb ell els valors que la representen ha sofert durs atacs (per diversos diputats del govern espanyol) sobretot pel seu sistema d’immersió lingüística que es sustenta en la nostra llei aprovada per tots els patits polítics en el si del Parlament de Catalunya i actualment emmarcat en la Llei d’Educació de Catalunya (LEC).

Un model d’escola catalana lloat per totes i cadascuna de les institucions del nostre país i per la pròpia societat que l’ha pogut gaudir al llarg d’aquests anys i que ens ha permès treballar de forma integral i inclusiva la convivència, els valors de la democràcia, de coneixements científics, de la diversitat, entre altres i ha donat una cohesió social i d’igualtat d’oportunitats única en el territori. Tal com afirma el Manifest del Consell Escolar de Catalunya “som un sol poble gràcies a l’escola”. I jo hi afegiria també, gràcies al model educatiu català.

El nostre a més és un model de qualitat tal com es mostra en els resultats de les proves de competències bàsiques i a on es constata una vegada mes l’empremta i el compromís de la societat catalana i dels propis docents amb l’educació.

Cal remarcar també que al llarg d’aquests anys els nostres alumnes han assolit els objectius dels coneixement de les dues llengües oficials, el català i el castellà.

Un altre motor que ha permès que fos així ha estat el ferm compromís de la comunitat educativa, personal docent, les pròpies famílies i els agents socials que dia rere dia han vetllat amb passió i estima per aconseguir el desenvolupament integral dels nois i noies, infants i joves.

A través d’ells els nostres ciutadans i ciutadanes han après a desenvolupar l’esperit crític, la capacitat analítica, la tolerància, el respecte, la participació, el debat, la llibertat, la pau…, aquests són alguns dels valors generals que ens mouen avui en dia i que han esdevingut principis pedagògics de la societat on vivim.

Vull manifestar el meu ferm rebuig als atacs soferts aquestes darreres setmanes que, de forma hostil, han posat en qüestió la pròpia acció educativa i el model d’escola catalana.

Des de la Regidoria d’Educació continuaré treballant per tal que la nostra ciutat segueixi gaudint d’aquest model educatiu. Però també penso que no ens podem quedar en aquesta fase de discussió, sinó que hem de continuar treballant en la línea d’aquests darrers anys, on malgrat les dificultats de la crisi, hem trobat solucions per una millor integració i cohesió social.

Tenim però un llarg camí a recórrer i un gran repte de futur per endavant.

Estic convençuda que amb tots els agents que conformem aquest gran món de l’educació ens en sortirem i que estarem en condicions d’afrontar els nous reptes futurs tal com hem fet aquests darrers anys.

Rosa M. Ribera Mitjavila, Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari